Over Tjalma Consulting

Ik ben Jetze Tjalma en zelfstandig spoorwegconsultant. Sinds 1991 werk ik in de spoorwegsector, eerst als lobbyist voor het verladend bedrijfsleven (EVO) en vanaf eind jaren 90 als adviseur voor bedrijven en overheden. Ik ben thuis op het snijvlak van bedrijfsleven en overheid en in het organiseren van processen, met oog voor de belangen van stakeholders.

Als generalist met meer dan 20 jaar projectervaring bundel ik kennis en ervaring om vragen van bedrijven en overheden te beantwoorden. Die vragen betreffen gewoonlijk business cases, logistiek, veiligheid, milieu, capaciteit, infrastructuur en materieel. Meestal gaat het om een combinatie.

Vaak werk ik samen met Railistics GmbH in Wiesbaden, dat ik in Nederland vertegenwoordig. Railistics adviseert met >60 personen over spoor in met name Europa en Azië. Railistics heeft 3 vestigingen in Duitsland en vertegenwoordigers in Slovenië, Turkije, Roemenië, Israël en Nederland.

Tjalma Consulting is lid van Railforum en Rail Cargo Information Netherlands.